Stap voor stap een fotoboek maken

Met deze online-gids gaan we proberen om jou en je kleinkind te leren een fotoboek te maken. Ons doel is om dit in enkele eenvoudige en begrijpbare stappen te volbrengen.

Het enige wat je nodig hebt is:

- Een computer of laptop met internetverbinding
- Een digitale camera
- Veel inspiratie
- Een bereidwillig kleinkind of een bereidwillige grootouder

Stap 1: Doe inspiratie op.

Aan de rechterkant van deze website vind je onder de titel "Inspiratielinks" een aantal links waar je inspiratie kan opdoen door 'te stelen met je ogen'.

Bij "Flickr" krijg je toegang tot een immense foto-databank waarin je vrij kan snuisteren op trefwoord. De foto's die je hier terugvindt zijn bijna allemaal genomen door 'gewone' mensen als u en ik waardoor ze zeer geschikt zijn om als inspiratie te dienen.


Je typt in de zoekbalk gewoon een trefwoord (bijv. "nature") en je krijgt meteen een hele hoop foto's die passen bij dat trefwoord.



Bij "Google Afbeeldingen" ga je net op dezelfde manier te werk.

Dan staan er nog drie namen van professionele fotografen waarbij je vooral moet letten op de belichting, de kadrering en het standpunt dat ze gebruiken in hun foto's.

Bij "Henri Cartier Bresson" krijg je een Flickr set met een aantal van zijn foto's

Bij "Michiel Hendryckx" moet je naar beneden scrollen en telkens op de links "bekijk de foto's" klikken. Topfotograaf Michiel Hendryckx trok met De Standaard fotobox door studentenland. In zijn mobiele studio ging hij op zoek naar de look van de student anno 2009. Alles legde hij vast met zijn vlijmscherpe lens.


Bij "Stephan Van Fleteren" kom je op de officiƫle website van Van Fleteren terecht waar je zeker eens moet gaan kijken onder "Portofolio". Hier vind je een visueel overzicht van al zijn werk.


>>> STAP 2